Si të keni sukses në çdo projekt të përmirësimit në shtëpi

Ndërtimi i një kuvertë, përsëritja e një banjo, shtimi i instalimeve elektrike të reja, varja e dollapëve të rinj të kuzhinës - projekte si këto mund të jenë frikësuese për të filluar, dhe pasi të fillohen, mund të duket se zvarriten përgjithmonë, me rezultate që jo gjithmonë përputhen me pritjet. Ju mund të lidhni hendekun midis rezultateve amatore dhe profesionale me planifikimin dhe një kuptim më të mirë të procesit. Mendoni si një kontraktues: merrni shumë informacione rreth projektit, vizatoni një grup të qartë planesh, gjeni mjetet e duhura dhe materialet e duhura - dhe pasi të filloni punën vazhdoni të lëvizni. Fotografitë në vazhdim e sipër, të paraqitura këtu, përfshijnë një gamë të gjerë projektesh madhore, por edhe nëse keni vetëm aftësi mesatare, mund të bëni ndonjë prej tyre.
Hulumtoni projektin tuaj në internet dhe në bibliotekë dhe librari. Revistat si-si mbajnë arkivat lehtësisht të kërkueshëm të artikujve të kaluar. Uebfaqet e prodhuesve janë gjithashtu një minierë informacioni e artë, me faqe këshillimesh dhe zgjidhjesh të problemeve dhe manualet e instalimit dhe riparimit të shkarkueshëm. Shumica e kompanive gjithashtu kanë 800 numra për pyetje mbi produktet. Gjeni disa burime informacioni për projektin tuaj. Shikoni nga afër fotografitë dhe si ilustrimet për informacione të dobishme që nuk janë të qarta në tekst.
Para fillimit të ndonjë projekti të madh, telefononi departamentin e ndërtesave lokale dhe bisedoni me një inspektor. Shumica ofrojnë fletëpalosje për kërkesat e kodit për projekte të zakonshme dhe janë të lumtur t'u përgjigjen pyetjeve. Për projekte të mëdha do t'ju duhet të tërheqni një leje dhe të inspektoni punën tuaj, por janë para të shpenzuara mirë që ekspertët të kontrollojnë punën tuaj. Pronarëve të shtëpive në përgjithësi u lejohet të bëjnë çdo lloj pune në shtëpinë e tyre (nëse është pronë banesore) për sa kohë që paraqisni një grup të qartë të planeve dhe inspektoni punën. Po ashtu, nëse po gërmoni vrimat, telefononi kompaninë lokale të shërbimeve dhe i bëni ato të skanojnë linja të varrosura të shërbimeve (një shërbim falas).
Vizatoni projektin tuaj në shkallë në ¼-in. letër grafike. Kjo ndihmon me procesin e projektimit, sqaron detajet e ndërtimit dhe e bën më të lehtë përpilimin e një liste të materialeve. Zakonisht kërkohet edhe leje. Vizatoni një pamje anësore, një pamje të sipërme dhe një pamje të përparme. Përdorni një ¼-in. (një katror) = 1-ft. shkallë, me detaje më të mëdha sipas nevojës për qartësi. Përdorni një sundimtar standard me 1/16-in. shenjat për të vizatuar linjat dhe për të qenë sa më të sakta të jetë e mundur, duke identifikuar secilën pjesë. Bërja e një plani të shkallëzuar organizon mendimin tuaj dhe kursen gabime të mëdha gjatë ndërtimit.
Mbani detajet e ndërtimit sa më të thjeshta për të shmangur gabimet dhe problemet e paparashikuara. Projektet në revista dhe si libra ilustrojnë praktikat standarde të ndërtimit, të miratuara nga kodi, të cilat mund të përshtaten për t'u përshtatur me një sërë situatash. Organizoni projektet tuaja rreth kërkesave themelore të kodit të ndërtesës dhe funksionit të synuar dhe dizajni do të bjerë në vend.
Bleni ose merrni me qira të gjitha mjetet që ju nevojiten - është kundërproduktive të provoni një projekt madhor me pajisje të nivelit të dytë. Mjete të mira - sharrat e ndërprera të ndërprera, gozhduesit pneumatikë janë dy shembuj të përsosur - kurseni orë zhgënjimi dhe i bëjnë punët të duken më mirë me një përpjekje shumë më pak. Mjetet themelore të duarve që ju nevojiten janë: 25-ft. masa kasetë, çekiç, kaçavidë 4-në-1, pikëllim i rregullueshëm dhe pincë të mëdha të bllokimit të kanalit, thikë rroje, katrore, 4-ft. pincë për zhveshjen e telit, bar pry, armë kutie dhe kontrollues teli. Mjetet themelore të energjisë janë: stërvitja, sharra rrethore, shigjeta, sharrë miter, sander energjie, sharrë, litarë zgjatës 12-matës dhe, nëse është e mundur, një kompresor dhe disa armë gozhdë. Kostoja totale për një grup mjetesh të fuqisë së duarve dhe energjisë është rreth 2,000 dollarë, por me atë investim mund të bëni pothuajse gjithçka.
Merrni të gjitha materialet që ju nevojiten përpara se të filloni punën tuaj për të shmangur udhëtimet me humbje kohe në qendrën e shtëpisë - dhe rregulloni dërgesat kur është e mundur. Nëse jeni duke punuar nga një artikull si-në, lista e materialeve do të tregojë gjithçka që ju nevojitet. Përndryshe, bëni një listë të materialeve bazuar në planin tuaj. Artikujt e porositjes speciale si dritaret dhe dyert mund të duhen për disa javë dhe zakonisht janë të kthyeshme, kështu që matjet e kontrollit të trefishtë.
Gjeni burime për këshilla të mira në dyqanin lokal të harduerit ose lëndë druri. Cilësia e këshillave nga nëpunësit që punojnë në rreshta në qendrat e shtëpive të mëdha mund të jetë e pabarabartë, dhe për një projekt madhor keni nevojë për njerëz që me të vërtetë e dinë se çfarë flasin. Pyetni njerëzit më me përvojë që punojnë në tryezën e kontraktuesit për këshilla. Dyqanet hardware dhe dyqanet e bojrave zakonisht kanë disa njerëz me të vërtetë të ditur. Kapni ato në një ditë të ngadaltë (jo të shtunën në mëngjes), atëherë pyesni ata për projektin tuaj dhe lërini të flasin.
Hetoni lëndët lokale dhe furnizuesit që kujdesen për kontraktorët. Ata janë të punësuar me njerëz me përvojë të cilët mund t'u përgjigjen pyetjeve dhe japin këshilla për çështje teknike të komplikuara, dhe megjithëse çmimet mund të jenë pak më të larta, zgjedhjet e produkteve dhe shërbimi janë zakonisht më të mirë sepse specializohen në një fushë, ata janë mësuar të merren me të mëdha punë, dhe ato janë krijuar për të bërë jetën e kontraktuesve të lehtë dhe fitimprurëse. Shumica janë të lumtur ta shesin për publikun e gjerë (telefononi së pari për t'u siguruar). Një lëndë druri me një shërbim të plotë mund të përkthejë shpejt planet tuaja në një listë të plotë materialesh dhe çmimesh, trarëve që mbajnë ngarkesë me madhësi, të llogaritin sasitë e materialit për ju, të vendosni dërgesa me telefon dhe madje të merrni kthime.
Bëni një listë të gjithçkaje që bëni dhe përpunoni sekuencën e hapave. Kjo do t'ju ndihmojë të mbani mend, për shembull, se instalime elektrike dhe hidraulikë të përafërt vijnë përpara izolimit dhe që zdrukthëtari natyror duhet të njollosen para instalimit, por jo të gozhdohen derisa të pikturohen muret.
Nëse duhet të hiqni tualetin e vetëm në shtëpinë tuaj për të ri-pllakosur, planifikoni punën tuaj që të mund ta instaloni atë përkohësisht në fund të çdo dite - gjithçka që ju nevojitet është një unazë dylli e freskët dhe disa shims. Nëse po ndërtoni një shtesë, kornizojeni dhe mbylleni para se të rrëzoni ndonjë mur ekzistues të jashtëm. Skenimi i punës në sekuencën e duhur është një pjesë e madhe e punës së një kontraktori, por kryesisht ajo thjesht kërkon sens të përbashkët.
Nëse është e mundur, prishni punën tuaj në pjesë të vogla dhe përfundoni secilën para se të vazhdoni më tej. Kjo do të mbajë një punë të madhe nga ndjenja e tepërt. Një mashtrim i mirë për të mbajtur momentin është të realizoni të paktën një detyrë në punë çdo ditë, edhe nëse është vetëm duke futur disa vida brenda.
Nëse jeni duke ndjekur një udhëzues ose si të librit, udhëzimet e hollësishme se si të mund të mos jenë plotësisht të qarta në leximin e parë ose të dytë, por ato do të fillojnë të kenë kuptim kur të përfshiheni më shumë në punë.
Ekzistojnë dy pjesë për çdo punë - punë e këndshme kënaqshme kur rrëzoni mure poshtë ose gozhdoni çarçafë të mëdhenj 4 x 8, dhe puna përfundon ndonjëherë frustruese ku mund të kaloni orë të tëra në disa inç katrorë. Puna e mbaruar mund të jetë më kërkuese mendore dhe emocionale, por shmangni prerjen e qosheve - një e përbashkët e keqe e syrit mund ta bëjë një punë të tërë të duket e shurdhër.
Bleni materiale shtesë dhe fillimisht bëni shkurtime praktike kur të përfundoni punën. Jini të vetëdijshëm që disa materiale duhet të priten nga lart për të zvogëluar copëtimin dhe kontrollimin, ndërsa të tjerët duhet të priten nga fundi. Si-tek faqet e internetit do t'ju tregojnë se cila është ajo, dhe rekomandoni se çfarë mjeti (të) për të përdorur dhe si të vazhdoni. Qoshet, për shembull, janë pothuajse asnjëherë saktësisht 45 gradë. Bëni shkurtimet fillestare paksa të gjata, pastaj kontrolloni përshtatjen dhe shkurtojeni. Merrni këshilla nga një kërkim "përfundojë zdrukthtari" në faqet në internet të revistës. Matni gjithçka dy herë dhe kontrolloni masën tuaj të shiritit për t'u siguruar që fundi i metaleve të fiksuar nuk është i përkulur ose bllokuar - secila prej të cilave mund të bëjë që të gjitha shkurtimet tuaja të jenë 1/16-in. off.
Për më shumë informacion, shihni lidhjet e jashtme më poshtë.
Të gjitha projektet janë plot surpriza dhe largime. Me informacion të mirë dhe një rrjet furnizuesish të ditur, mund të gjeni një mënyrë për të zgjidhur çdo vështirësi që shfaqet.
Projektet gjithmonë kushtojnë më shumë dhe gjithmonë zgjasin më shumë sesa mendoni se do të jenë, prandaj përgatituni. Bëni më shumë para dhe kredi sesa mendoni se do t'ju duhet.
Vishni syze dhe pajisje sigurie.
gswhome.org © 2020