Si të pikturoni muret tuaja të bodrumit

Pikturimi i mureve tuaj të bodrumit mund të bëjë më shumë sesa thjesht të përmirësoni pamjen e shtëpisë tuaj; ajo mund të mbrojë themelin tuaj nga dëmtimi i ujit dhe lagështia. Muret e bodrumit që janë bërë nga tharëse të përfunduara mund të pikturohen në të njëjtën mënyrë siç dëshironi pikturoj një mur standard Ne shtepine tende. Një rregullim që do t'ju duhet të bëni për muret e përfunduara është të përdorni abetaren e hidroizolimit në vend të abetareve standarde. Për muret e betonit, përdorni një sealant të papërshkueshëm nga uji për të vulosur materialin poroz dhe zgjedhni një bojë murature të papërshkueshëm nga uji për të përfunduar punën. Ndërsa pikturimi i një bodrum mund të jetë një proces që kërkon kohë, nuk duhet të jetë shumë e vështirë të tërhiqeni nëse keni materialet e duhura dhe një dorë të qëndrueshme!

Zhveshja dhe zhdukja e mureve

Zhveshja dhe zhdukja e mureve
Inspektoni bodrumin tuaj për dëmtimin e ujit. Para se të filloni projektin tuaj, ecni nëpër bodrumin tuaj dhe inspektoni pjesën e sipërme dhe të poshtme të mureve tuaja. Drejtoni duart mbi muret tuaja për të parë nëse ndjeni lagështi ose ujë. Nëse ka ndonjë rrjedhje ose çështje të rrjedhjes, duhet të bëni gjeni burimin e rrjedhjes dhe zgjidheni para se të pikturoni bodrumin tuaj. Në qoftë se nuk jeni një kontraktues i licencuar, punësoni dikë për të zgjidhur rrjedhjet në themelet ose muret e bodrumit tuaj nëse gjeni dëshmi të ujit. [1]
 • Nëse pikturoni murin tuaj të bodrumit kur muret janë të lagura ose të lagështa, puna juaj e bojës nuk do të dalë siç duhet. Ju gjithashtu mund të bllokoni aksidentalisht lagështinë ose ujin në murin tuaj dhe mund të shkaktoni dëme të mëtejshme.
 • Bodrumet janë veçanërisht të prirur ndaj dëmtimit të ujit pasi ato janë nëntokësore dhe kanë qarkullim të dobët të ajrit. Një nga qëllimet kryesore për të pikturuar një bodrum është të parandaloni që uji të mos rrjedhë në muret e bodrumit tuaj.
Zhveshja dhe zhdukja e mureve
Hiqni çdo mobilje dhe vendosni një leckë me pika. Për ta bërë pikturimin më të lehtë, zhvendosni çdo mobilje, kuti ruajtjeje ose materiale të tjera në një dhomë të ndryshme. Nëse bodrumi juaj është më i madh, thjesht mund të vendosni të zhvendosni artikujt tuaj në qendër të bodrumit. Shtrojini rrobat e rrobave përgjatë mureve për të mbajtur bojëra ose materiale të tjera nga derdhja në dyshemenë tuaj dhe për të bërë rrëmujë. [2]
 • Sa më e trashë të jetë leckë e rënies, aq më mirë. Ju do të përdorni disa abetare dhe ngjyra më të trasha për të mbuluar muret tuaja, dhe leckat me shkëlqim mund të jenë të prirur për të rrjedhur nëse derdhni.
Zhveshja dhe zhdukja e mureve
Hapni çdo dritare dhe vendosni veshjet e sigurisë. Nëse në bodrumin tuaj keni ndonjë xham apo dritare të mbyllur, hapini ato për të promovuar një qarkullim ajri në bodrum. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse jeni duke pikturuar beton ose cinderblock, pasi bojë murature mund të jetë toksike në varësi të markës dhe stilit të bojës që zgjidhni. [3]
Zhveshja dhe zhdukja e mureve
Vishni veshjet tuaja të sigurisë për të shmangur thithjen e gazrave dhe ndotjes. Mbërtheni një maskë pluhuri ose respiratori për të shmangur thithjen e çimentos, ngjitësit ose ngjyrosjeve. Hidhni veshje me mëngë më të gjata dhe doreza të trasha për të mbajtur ngjitësin, abetaren dhe ngjyrosjen e lëkurës tuaj. [4]
Zhveshja dhe zhdukja e mureve
Zhveshni bojë të vjetër në muret e betonit me një furçë teli dhe kruese për bojë. Kapni një furçë teli dhe përdorni goditje mbrapa dhe me radhë për të copëtuar në mënyrë agresive çdo bojë të vjetër nga muri juaj. Për beton më të butë, mund të përdorni një kruese për të zhveshur muret tuaja. Ju nuk keni nevojë të hiqni plotësisht të gjithë bojën, por ju duhet të hiqni çdo bojë të mbështetur në sipërfaqe. Kjo është goxha e vështirë për tu bërë, kështu që përshpejtoni veten dhe bëni pushime të shpeshta për të mos u lodhur. [5]
 • Cinderblock dhe betoni janë në thelb të njëjtin material. Dallimi i vetëm është se cinderblock ka grout betoni midis blloqeve individuale, e cila mund të jetë pak më e ashpër për t'u pikturuar.
 • Ju nuk do të jeni në gjendje të hiqni plotësisht bojën e vjetër. Kjo është mirëpo, duhet të heqësh qafe bojën në sipërfaqen e mureve.
 • Ju mund ta kaloni këtë hap nëse muret tuaja të betonit nuk janë pikturuar kurrë më parë ose nëse bojëra është e veshur aq larg sa të ndjeheni dhe të shihni poret në beton ose cinderblock.
Zhveshja dhe zhdukja e mureve
Muret e përfunduara me rërë me një letër zmerile të hollë. Nese e jotja muret e bodrumit kanë mbaruar , rrokni një fletë letër zmerile ose tullë lëmuese me një presje prej 40-80. Përdorni goditje të forta rrethore për të rënë poshtë mureve tuaj dhe për të mbuluar çdo zonë 3-4 herë për të siguruar që ju keni sandizuar çdo seksion të murit tuaj. [6]
 • Kjo do të krijojë mjaft pluhur pasi pjesët e tharjes dhe grimcave të bojës janë hequr nga muri.
 • Ju duhet të bëni rërë edhe nëse muret tuaja nuk janë pikturuar.
Zhveshja dhe zhdukja e mureve
Pastroni muret dhe çdo baseboard me një leckë të thatë. Pasi të keni lëmuar ose zhveshur, kapni një leckë të pastër dhe drejtojeni mbi çdo seksion të murit tuaj. Fshini çdo baseboards për të trokitur nga pluhuri që ata kanë mbledhur. Nëse nuk keni një leckë me rënie, do të duhet të vakumni dyshemenë tuaj para se të pikturoni për të shmangur marrjen e pluhurit në punën tuaj të freskët të bojës. [7]

Nënshkrimi dhe përgatitja e zonës

Nënshkrimi dhe përgatitja e zonës
Mbushni çarje në muret e betonit me çimento hidraulike. Nëse keni ndonjë boshllëk ose çarje në betonin, cinderblock ose feta, mbushni ato me çimento hidraulike. Ose merrni një version të paracaktuar ose përziejeni pluhurin me ujë vetë duke ndjekur udhëzimet e prodhuesit. Përdorni një mistri ose thikë stuko për të zgjedhur betonin hidraulik nga një tigan me baltë dhe në hendek. Përdorni thikën e stukos për të zbutur copëzën duke hequr çdo çimento të tepërt. [8]
 • Cementimentoja hidraulike zgjerohet ndërsa thahet, kështu që mos u shqetësoni nëse mendoni se nuk e keni mbushur plotësisht pjesën e pasme të një plasaritjeje.
 • Prisni të paktën 24 orë pas aplikimit të betonit hidraulik për të bërë gjithçka tjetër. Para se të kryeni, copëtoni beton të tepërt larg me skajin e mprehtë të një thike stuko.
 • Ju mund të përdorni kazan të papërshkueshëm nga uji për të mbushur çarje të holla në muret e suvasë ose llaçit. Përdorni kompleksin standard të përbashkët për të bashkuar vrima në drywall. Prisni 24-48 orë që lëkura të thahet para se ta lodhni. [9] X Burimi i hulumtimit
Nënshkrimi dhe përgatitja e zonës
Shiritin nga çdo skaj që dëshironi të mbani të pastër me shiritin e piktorit. Nëse keni mbaruar mure, dysheme druri ose çorape prej druri që dëshironi të mbani të thata, merrni një rrip të shiritit të piktorit blu. Për secilën sipërfaqe që dëshironi të mbani të thatë, rreshtoni skajin me një shirit kasetë. Zbuteni atë me dorën tuaj ose skajin e një thike stuko dhe përdorni shirita të shumëfishtë sipas nevojës. [10]
 • Shiriti i piktorit thjesht do të zhvishet nga muret e betonit ose cinderblock. Mos u shqetësoni ta përdorni në këto sipërfaqe.
 • Shiriti i piktorit është një udhëzues, jo një masë e përsosur e sigurisë. Bojë herë pas here mund të rrjedh gjak përmes boshllëqeve nën shirit.
Nënshkrimi dhe përgatitja e zonës
Përdorni abetaren e papërshkueshme nga uji për të vulosur një mur të bodrumit të përfunduar. Merrni një kuti abetare të hidroizolimit dhe përdorni një kaçavidë të rrafshët të lartë për të prishur majën. Mbushni një tabaka të bojës deri në shenjën e dytë të hashit dhe ngarkoni një rrotull standarde të syrit në tabaka të bojës. Përdorni goditje të buta lart-poshtë për të mbuluar sipërfaqet më të mëdha të secilit mur. [11]
 • Zgjidhni abetaren e bardhë nëse po pikturoni muret tuaja një ngjyrë më të lehtë. Shikoni për abetaren gri nëse planifikoni të pikturoni muret tuaja me ngjyrë blu të errët, të kuqe ose të zezë.
 • Aplikoni abetaren e papërshkueshëm nga uji edhe në muret e llaçit ose suvasë. Nëse keni probleme për të marrë abetaren në kokrrën e materialit, përdorni një rrotull më të trashë sy gjumë.
Nënshkrimi dhe përgatitja e zonës
Rrokullisni një vulë hidroizoluese për muret e betonit. Merrni një kuti prej sealant murature nga dyqani juaj lokal i furnizimit me ndërtim. Naftësa murature është ekuivalenti i abetareve për beton ose cinderblock dhe do të vulosë poret në material. Mbushni tabakën tuaj të bojës në shenjën e dytë të hashit me vulosje dhe përdorni një rrotull të rrotullimit të trashë për të mbuluar sipërfaqet më të mëdha të murit. Rrotulloni çdo seksion 2-3 herë për të siguruar që sealant mbush në çdo pore të secilës zonë. [12]
 • Kimikatet në sealant nuk janë zakonisht toksike, por ato mund të jenë një lloj i ashpër në mushkëri dhe fyt, nëse thithen. Nëse maskë pluhuri ose respiratori juaj nuk po i mban plotësisht gazrat, bëni pushime të shpeshta dhe punoni ngadalë gjatë një jave apo më shumë.
Nënshkrimi dhe përgatitja e zonës
Pritini skajet me ngjitës ose abetare dhe prisni që të thahen. Pasi të keni rrokullisur zonat më të mëdha të mureve tuaja, kapni një furçë me kënd natyral për të shkurtuar skajet dhe qoshet. Prisni të paktën 24-48 orë për t'i dhënë kohë abetarit të thahet. Prisni 24-72 orë që sealant juaj të thahet. Nëse jeni duke pikturuar mure të përfunduara, abetare duhet të jetë e thatë pas 24-48 orësh. [13]
 • Lexoni udhëzimet në markën tuaj të veçantë të sealant për të përcaktuar se sa kohë do të zgjasë. Disa sealantë kanë një kohë më të tharjes.

Pikturimi i Mureve

Pikturimi i Mureve
Rrokullisni muret tuaja të çimentos me bojë murature të papërshkueshëm nga uji dhe një rrotull të trashë me sy gjumë. Merrni një rul natyral me një sy gjumë të trashë. Mbushni tabaka tuaj të bojës me bojën tuaj dhe drejtojeni ruletën mbrapa dhe me radhë në tabaka për ta ngarkuar atë. Aplikoni bojë në sipërfaqet më të mëdha të murit tuaj duke përdorur goditje vertikale mbrapa dhe me radhë. Mbuloni çdo zonë 3-4 herë me mbështjellësin tuaj ndërsa pikturoni për të mbushur poret. Lëreni 3-6 në (7.6-15.2 cm) rreth sipërme, në fund dhe anët e mureve të pa pastruara për të shmangur rrëmujat që rrokullisen aksidentalisht sipërfaqen e gabuar. [14]
 • Ju mund të përdorni bojë shtrimi ose smalt të verandës dhe dyshemesë për beton më të butë nëse dëshironi. Bojë murature e papërshkueshme nga uji do të funksionojë ose në mure me gjemba ose në mure betoni.
Pikturimi i Mureve
Rërë mbaroi muret një herë të dytë para pikturës. Pasi të prisni të paktën 2 ditë që bojë të thahet, rrëmbeni një fletë tjetër prej letër zmerile ose një tullë lëmuese me një zhurmë prej 40-80. Rërë muret tuaja të bazuara duke përdorur goditje rrethore për të hequr shtresën e sipërme të bojës dhe për t'i bërë sipërfaqet të lyera. Nëse nuk i bëni rërë mureve tuaj të paracaktuar, boja do të zhvishet, plasaritet ose nuk arrin të mbahet në temperatura të ftohta ose të nxehta. [15]
Pikturimi i Mureve
Përdorni një rul për të pikturuar muret e përfunduara me një bojë gjysmë shkëlqimi. Sapo të keni sandizuar muret tuaja të mbaruara, mbushni një tabaka të pastër me bojën tuaj. Zgjedhin gjysmë shkëlqim për të mbrojtur muret e bodrumit tuaj nga lagështia ose uji. Mbush rrotullën tënde në tabaka me bojë dhe rrokulliset pjesët më të mëdha të mureve të tua, duke lënë 3-6 në (7.6-15.2 cm) rreth skajeve të pangjyrosura. Punoni ngadalë dhe vendosni madje presion me rulin tuaj për të marrë një shtresë të bukur bazë. [16]
 • Ju mund të përdorni bojë mat ose të sheshtë nëse kurrë nuk keni pasur probleme me ujin në bodrumin tuaj. Bojë gjysmë-shkëlqimi do të jetë më e lehtë për t'u pastruar dhe do të bëjë një punë më të mirë për mbrojtjen e mureve tuaj pse.
 • Përdorni bojë standarde edhe në muret e llaçit ose suvasë.
Pikturimi i Mureve
Ngjyrosni rrobën tuaj me një furçë këndore. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për beton, cinderblock ose drywall të përfunduar, do ta përfundoni prerjen në të njëjtën mënyrë. Merrni një furçë në kënd 2-3–5,5 (5.1–8,9 cm) me shpohet natyrale. Ngarkoni furçën tuaj dhe përdorni rripin e tabakës së bojës për të pastruar bojën e tepërt të furçës. Lyeni me kujdes rrobat rreth skajeve të secilit mur, duke kënduar majën e furçës tuaj drejt skajit të jashtëm ndërsa pikturoni rreth tavanit, mureve ngjitur ose dyshemesë. Përdorni edhe goditje mbrapa dhe me radhë për të pikturuar zbukurimet. [17]
 • Nëse preferoni, mund të përdorni një furçë najloni për të pikturuar muret e përfunduara.
Pikturimi i Mureve
Aplikoni një shtresë të dytë për të përfunduar pikturimin e mureve tuaja. Lëreni shtresën tuaj të parë të thahet për 2-3 ditë. Pastaj, vendosni një shtresë të dytë në muret e bodrumit tuaj duke përdorur të njëjtën metodë që keni përdorur herën e parë. Së pari rrotulloni qendrën e secilit mur dhe më pas pikturojeni zbukurimin duke përdorur të njëjtën markë dhe ngjyrën e bojës. [18]
Pikturimi i Mureve
Pastroni dhe prisni 48-72 orë para se të prekni murin tuaj. Kur të keni mbaruar pikturën, pastroni, zbrazni çdo pluhur nga dyshemeja për të mos lejuar që të ngjitet në bojën e lagësht. Prisni të paktën 3 ditë përpara se të prekni muret ose të vendosni përsëri ndonjë mobilje. [19]
Muret e bodrumit tim janë pikturuar më parë dhe nuk po shkrij. A duhet ta heq atë bojë së pari?
Jo, nuk do të duhet të hiqni bojën nga muret para se të aplikoni një shtresë të freskët me bojë. Unë do të rekomandoja të merrni disa letër zmerile të trashë për të ashpërsuar muret pak, pastaj lani muret me një zgjidhje gravurë dhe vend zonat e zhveshur para para se të pikturoheni.
Muret e mia kanë mbaruar suva, a e përdor fillimisht abetaren, pastaj ngjyrosjen?
Po, ose mund të përdorni një bojë të kombinuar dhe abetare. Unë e përdor këtë gjatë gjithë kohës, kursen një hap shtesë.
Nëse muret tuaja të betonit janë vërtet të pista ose me vaj, mund t'i thithni ato në një zgjidhje të fosfatit trisodium dhe ujë të ngrohtë për t'i pastruar ato me të vërtetë. Kjo është zakonisht e panevojshme. Fosfati i trisodiumit është gjithashtu një kimikate toksike, kështu që merrni masat paraprake të sigurisë nëse vendosni ta përdorni.
Produktet e bojës mund të jenë të dëmshme nëse gëlltiten. Mbajini të gjitha pikturat larg fëmijëve dhe kafshëve shtëpiake.
Disa tymosjet e bojës mund të jenë toksike, veçanërisht për gratë shtatzëna ose fëmijët e vegjël. Mbajini fëmijët, kafshët shtëpiake dhe gratë shtatzëna jashtë bodrumit tuaj ndërsa pikturoni.
gswhome.org © 2020