Si të mirëmbani një pjatalarëse

Mbajtja e një pjatalarëse mund të ndihmojë në përmirësimin e performancës së tij dhe të zvogëlojë problemet e funksionimit. Performanca më e mirë e pjatalarësit mund t'ju kursejë kohë dhe t'ju lejojë të përdorni më pak energji. Adoptimi i një rutine të rregullt mirëmbajtjeje për lavatriçe tuaj mund t'ju ndihmojë të shmangni riparimet e kushtueshme duke ju ndihmuar të parandaloni dhe identifikoni problemet me makinën tuaj.
Pastroni filtrin e lavastoviljes për të larguar mbeturinat dhe copat e ushqimit të mbërthyer. Mbetjet e ngurta mund të dëmtojnë pompën e lavastoviljes.
  • Gjeni manualin e pronarit për modelin tuaj të lavastoviljes. Nëse nuk keni një kopje, gjeni numrin tuaj të modelit. Prodhuesi dhe numri i modelit zakonisht janë të vendosura në buzë të kornizës së derës qoftë në anët ose në fundin poshtë derës së lavastoviljes. Gjeni manualin e pronarit në internet në faqen e internetit të prodhuesit ose telefononi shërbimin e tyre të klientit për ndihmë.
  • Gjeni filtrin duke referuar manualin e pronarit të makinës tuaj. Filtrat e larësve të enëve zakonisht ndodhen pranë pjesës së poshtme të makinës ose krahut të ulët të llakit.
  • Ndiqni udhëzimet në manualin e pronarit për të hequr filtrin.
  • Hidhni copa mbeturinash më të mëdha dhe shpëlajeni filtrin.
  • Filtër ribashkimi.
Hiqni mbeturinat nga vrimat e vogla në krahun e llakit të pjatalarësit duke përdorur një kruese dhëmbësh ose objekt tjetër të vogël të hapur që nuk do të dëmtojë krahun e llakit. Nëse këto vrima bëhen të bllokuara, kjo mund të ndikojë negativisht në performancën e pjatalarësit.
Konsideroni përshtatjen e lavastoviljes tuaj me një zbutës uji nëse keni ujë të vështirë. Depozitat minerale nga uji i fortë eventualisht mund të shkaktojnë dëme në elementin e ngrohjes dhe punën e gypave nëse i lejoni ato të ndërtohen në makinë. Zbutja e ujit mund të ndihmojë në mirëmbajtjen e një pjatalarëse.
Përdorni një produkt pastrimi të formuluar për të pastruar një makinë larëse enësh çdo muaj. Këto produkte pastrimi janë të dizajnuara për të hequr grumbullimin e mineraleve nga makina juaj dhe do të jenë më efektive për ata me ujë të fortë.
  • Ndiqni udhëzimet në shishe për shtimin e agjentit të pastrimit në makinë.
  • Drejtoni makinën e zbrazët me produktin e pastrimit.
Shqyrtoni krahët e larjes dhe kushinetat në të cilat rrotullohen për t'u veshur. Zëvendësoni kushinetat sipas nevojës për të parandaluar një rënie në performancën e larësit të enës tuaj.
Kontrolloni që të siguroheni që presioni i rrjedhës është në vendosjen optimale për makinën tuaj.
  • Rishikoni vendosjen e caktuar në manualin e pronarit tuaj. Shumica e larësve të enëve duhet të vendosen nga 15 deri në 25 paund për inç katror (psi).
  • Rregulloni presionin e rrjedhës nëse nuk korrespondon me udhëzimet e përshkruara në manualin tuaj për të përmirësuar funksionimin e lavatriçes. Zakonisht problemet me presionin e ujit ndikojnë në hidraulikun e të gjithë shtëpisë, por ka hapa që mund të ndërmerrni për të përmirësuar presionin e ujit. Drejtojeni lavastoviljen gjatë natës kur nuk përdorni pajisje të tjera që kërkojnë ujë, dush, ose duke përdorur tualete. Mos e përdorni enën e larjes së enëve në të njëjtën kohë me sistemin e spërkatjes.
  • Thirrni një hidraulik nëse përjetoni presion të ulët të ujit. Një hidraulik mund të adresojë shkakun e problemit të presionit të ujit.
Kontrolloni dy herë vendosjen e ngrohjes me ujë të nxehtë. Ai duhet të vendoset në 140 gradë F (60 gradë C).
Inspektoni pjatat pasi cikli i larjes është i plotë. Nëse shpesh vëreni mbeturinat e ushqimit në enë, kjo mund të jetë një shenjë që pjatalarëse juaj nuk po funksionon si duhet. Kontaktoni një hidraulik që të ketë një profesionist të inspektojë makinën dhe të adresojë çdo çështje para se të zhvillohen në probleme më serioze.
A duhet të lahet larësja e enës sonë pasi të jetë bërë?
Po, është krejtësisht normale.
gswhome.org © 2020