Si të rregulloni mobiljet e dhomës së ndenjes

Nëse jeni duke ripërcaktuar dhomën tuaj të jetesës ose duke projektuar hapësirën tuaj të parë, rregullimi i mobiljeve tuaja është një konsideratë e rëndësishme. Ndiqni këto udhëzime për të krijuar atmosferën që dëshironi pa marrë parasysh hapësirën që keni në dispozicion. Informacioni më poshtë duhet t'ju ndihmojë të zgjidhni mobiljet, gjithashtu, duke kuptuar se si copa të ndryshme ndryshojnë një dhomë.

Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse

Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse
Bosh dhomën. Hiqni të gjitha mobiljet tuaja duke përdorur një dollap mobilje ose asistentë. Kjo do t'ju japë një ide më të mirë për formën e dhomës pa marrëveshjen ekzistuese që ndikon në gjykimin tuaj.
 • Nëse nuk keni hapësirë ​​të mjaftueshme për ruajtje, hiqni sa më shumë që të keni mundësi, atëherë vendosni artikujt e mbetur në qoshe të pasigurta ndërsa planifikoni.
Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse
Për shumicën e dhomave të jetesës, zgjidhni disa elementë të mëdhenj dhe disa elementë të vegjël. Nëse nuk e konsideroni dhomën tuaj të jetesës jashtëzakonisht të vogël, ekstra të madhe ose një formë të pazakontë, ndiqni këto udhëzime. Disa pjesë të mëdha të mobiljeve duhet të përbëjnë pjesën më të madhe të mobiljeve sipas vëllimit. Tavolinat fundore, osmanët dhe sende të vogla të ngjashme duhet t'i plotësojnë këto dhe të sigurojnë këmbët dhe stendat e pijeve, të mos pengojnë kalimin nëpër dhomë ose të kthejnë një aranzhim të këndshëm në një rrëmujë të ngjeshur.
 • Për shembull, një shtrat, një karrige dhe raft librash mund të përshkruajnë hapësirën e përdorshme dhe të vendosin skemën e ngjyrave. Dy tavolina fundi dhe një tavolinë e vogël kafeje më pas shërbejnë funksione të dobishme dhe sigurojnë objekte më të vogla për më shumë interes vizual pa marrë vëmendje nga pjesët më të mëdha.
 • Shikoni seksionet e Dhomave të Vogla dhe Dhoma të Mëdha për këshilla për rregullimin e hapësirave me madhësi të pazakontë. Kjo gjithashtu mund të zbatohet nëse dhoma juaj e jetesës është një formë e çuditshme, veçanërisht me mure të këndshme që e bëjnë hapësirën të duket shumë e mbushur me njerëz ose tepër të përhapur.
Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse
Zgjidhni një qendër të vëmendjes. Roomdo dhomë përfiton nga një qendër e vëmendjes, ose pikë fokale, e cila mund të jetë çdo objekt ose zonë që tërheq syrin dhe ju jep diçka për të orientuar mobiljet tuaja të tjera përreth. [1] Pa zgjedhur diçka për të tërhequr vëmendjen, modeli i përgjithshëm mund të duket i çrregullt dhe i paplanifikuar, dhe mund të ketë hapësira të vështira që i bëjnë mysafirët të pakëndshëm.
 • Pikat më të zakonshme fokale janë ngritur kundër një muri, siç është një televizion, fireplace, ose një sërë dritaresh të mëdha. Vendosni rregullimin e ulëses përgjatë tre anëve të tjera të dhomës, në kënde të drejta ose kënduar pak drejt pikës fokale.
 • Nëse nuk keni një pikë fokale, ose nëse doni të inkurajoni më shumë biseda, krijoni një aranzhim simetrik të mobiljeve, me ulëse në katër anët. Shtë më e vështirë të realizosh një model tërheqës në këtë mënyrë; konsideroni të dekoroni një raft librash ose një copë mobilje tjetër të gjatë, në vend që të krijoni një harmoni vizuale pa u larguar nga vizitorët.
Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse
Lini hapësirë ​​midis mureve dhe mobiljeve. Nëse të gjitha sofrat tuaja shtyhen prapa një muri, dhoma mund të duket e ftohtë dhe e padëshirueshme. Tërhiqni mobiljet brenda së paku dy ose tre anëve për të krijuar një zonë më intime. Ndiqni udhëzimet për distancën më poshtë, por ndjehuni të lirë për të rregulluar këto nëse preferoni hapësira më të vogla ose më të mëdha. [2]
 • Lejoni hapësira të gjera 3 metra (1 milion) ku njerëzit do të ecin. Nëse keni fëmijë energjikë ose anëtarë të familjes që kërkojnë hapësirë ​​shtesë, rriteni këtë në 4 ft (1.2m).
 • Nëse nuk keni hapësirën për të krijuar vendkalime në tre ose katër anët e dhomës, tërhiqni mobiljet brenda vetëm vendosni një llambë prapa saj, qoftë e pavarur ose duke qëndruar në një tryezë të ngushtë. Drita krijon sugjerimin e hapësirës shtesë.
Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse
Vendosni mobiljet tuaja për përdorim të përshtatshëm. Disa nga kjo vijnë në preferencën personale, dhe ju gjithmonë mund të përshtateni për t'u përshtatur me zakonet e familjes tuaj. Megjithatë, këto "rregulla" të thjeshta të dizajnit janë një vend i mirë për të filluar:
 • Tavolinat e kafesë vendosen zakonisht 14–18 inç (35–45 cm) nga ulëse. Shkurtoni këtë distancë nëse anëtarët tuaj të familjes kanë krah të shkurtër dhe zgjatni këtë distancë nëse kanë këmbë të gjata. Nëse keni të dy llojet e njerëzve në familjen tuaj, vendoseni shtrojën më afër në dy skajet e kundërta dhe më tej në të tretin, ose anasjelltas.
 • Designers vendosin karriget anësore 48–100 inç (120–250 cm) nga dielli si parazgjedhje. Vetëm sigurohuni që ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të ecur në mes tyre nëse nuk keni hapësirë ​​të mjaftueshme.
 • Vendosja e televizionit ndryshon shumë nga madhësia e dhomës, shikimi i shikuesve dhe preferencat personale. Si një udhëzues i përafërt, filloni duke vendosur tapiceri përballë televizionit tre herë më tej nga TV si lartësia e ekranit. Për shembull, një ekran i gjatë 15 inç (40 cm) duhet të vendoset 45 inç (120 cm) nga divan dhe pastaj të përshtatet për t'iu përshtatur shijes.
Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse
Përdorni simetri për të krijuar modele çlodhëse. Marrëveshjet simetrike ndjehen të rregullta dhe të qeta dhe janë të shkëlqyeshme për të pushuar mendjen ose aktivitete të ulëta kyçe. Për të krijuar një dhomë me simetri bilaterale, imagjinoni të vizatoni një vijë përgjatë qendrës së saktë të dyshemesë; orenditë në njërën anë duhet të jenë imazhi i pasqyrës së arredimit nga ana tjetër.
 • Aranzhimi simetrik më i zakonshëm: një pikë fokale në qendër të një muri, një shtrat të drejtpërdrejtë përballë tij në anën tjetër, dhe dy karrige ose kolltukë më të vegjël në secilën anë të shtratit, përballet nga brenda. Një tavolinë kafeje dhe / ose tabela përfundimtare plotësojnë hapësirën.
 • Ju nuk keni nevojë për arredim identik për ta tërhequr këtë. Për shembull, ju mund të ekuilibroni një divan në formë L duke vendosur një tavolinë fund të ulët në anën e kundërt të krahut "L". Forma e përgjithshme është më e rëndësishme sesa elementët saktësisht përputhen.
Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse
Përdorni asimetri për të shtuar eksitim. Nëse njëra anë e dhomës është e ndryshme nga tjetra, qoftë me mobilje krejtësisht të ndryshme, qoftë përmes ndryshimeve më të vogla, dhoma duket interesante dhe ka një sens lëvizjeje. [3] Ky hap është opsional, por një asimetri e vogël mund të shtojë një prekje të këndshme edhe në një dhomë çlodhëse.
 • Bëni ndryshime të vogla në fillim dhe vazhdoni të rregulloni derisa të gjeni diçka që ju pëlqen. Shtë më e vështirë të krijosh një dizajn asimetrik tërheqës sesa një simetrik, veçanërisht nëse përpiqesh t’i bësh të gjitha me një hap.
 • Për shembull, vendosni një raft librash kundër një qoshe në vend të qendrës së murit. Nëse kjo duket e pakëndshme, ekuilibroni atë me simetri më pak të dukshme, të tilla si një ose dy piktura të vogla në anën e kundërt të murit.
 • Nëse nuk keni shumë njerëz në dhomën tuaj të jetesës, provoni të vendosni shtrojë vetëm në dy anë, në një formë L, me qendrën e vëmendjes në një të tretën. Ana e katërt duhet të përmbajë hyrjen kryesore. Kjo përdor asimetri për të bërë më të lehtë arritjen në vend.
Krijimi i marrëveshjeve tërheqëse
Vendosni elementët e mobiljeve një nga një. Duke përdorur një dollap mobilje ose asistentë të fortë, sillni mobiljet tuaja në dhomë pa e tërhequr zvarrë. Filloni me elementët më të mëdhenj, më të mëdhenj. Kjo ju ndihmon të merrni një pjesë të dhomës, duke rregulluar elemente të mëtejshme ndërsa shkoni.
 • Nëse dizajni juaj përfshin mobilje të reja, filloni duke vendosur pjesët ekzistuese ose kryesore para se të blini ato më të vogla. Ju mund të zbuloni se keni ndryshuar mendjen tuaj me rrugëdalje përmes marrëveshjes.

Bërja e një dhome të vogël ndjehet e gjerë

Bërja e një dhome të vogël ndjehet e gjerë
Përdorni një numër të vogël copash të gjithanshme. nëse ti mos e keni hapësirën e dhomës së ndenjes për t’iu përshtatur të gjitha mobiljeve që dëshironi, përdorni mobilje me shumë qëllime, në mënyrë që të ndryshoni shpejt dhomën kur argëtoni mysafirë ose sa herë që dëshironi të ndryshoni. [4]
 • Konsideroni një divan me shumë pjesë që mund të ndahet në dy pjesë ose të zgjatet për të krijuar një pushim në këmbë.
 • Konsolidoni duke pasur një objekt të shërbejë për dy qëllime. Provoni ta vendosni paksa ulësen për të krijuar një cep ku një tryezë fundore mund të shërbejë dy divan, në vend që të keni një tavolinë fundore për secilën.
Bërja e një dhome të vogël ndjehet e gjerë
Shtoni mobilje të lehta kur argëtoni mysafirë. Karriget e lehta mund të futen lehtësisht kur keni një numër të madh të ftuarve, pa zënë vazhdimisht hapësirë.
 • Mbajtja e një shtrati të vogël ose një çift kolltukësh shton shumëllojshmëri dhe rehati, por nëse nuk mbështeteni vetëm në mobilje të mbushura me shumicë, do të keni më shumë hapësirë.
Bërja e një dhome të vogël ndjehet e gjerë
Përdorni mobilje në afërsisht të njëjtën lartësi. Nëse disa mobilje janë shumë më të larta se të tjerët, kjo mund të bëjë që hapësira të duket e ngushtuar dhe klaustrofobike. [5]
 • Librat rafte në tabela të shkurtra për të ngritur lartësinë e tyre pa pasur nevojë t'i zëvendësojnë ato.
Bërja e një dhome të vogël ndjehet e gjerë
Lë në dritë natyrale. Përdorni perde më të lehta ose më transparente për ta bërë hapësirën më të ndritshme. Nëse nuk keni dritare që lejojnë shumë dritë, shtimi i më shumë dritë artificiale është një kompromis i pranueshëm, veçanërisht llamba të lezetshme të bardha sesa ndriçimi i verdhë.
Bërja e një dhome të vogël ndjehet e gjerë
Shtoni një pasqyrë ose dy në dhomë. Ndonjëherë iluzioni i hapësirës është mjaft për t’i dhënë një dhome një ndjenjë të ajrosur. Kjo është veçanërisht e dobishme gjatë kohërave të dritës së ulët të diellit ose kur dhoma juaj e jetesës ka dritare joadekuate.
Bërja e një dhome të vogël ndjehet e gjerë
Zëvendësoni disa mobilje me gotë ose copa më pak të plota. Tabelat me majë qelqi, dyert e qelqit, ose dyert e dyerve të hapura e bëjnë një dhomë më të gjerë. Mobiljet me trupa më të hollë në këmbët e ngritura zbulojnë më shumë hapësirë ​​për syrin. [6]
Bërja e një dhome të vogël ndjehet e gjerë
Përdorni ngjyra më pak intensive, neutrale. Ngjyrat e buta siç është një ngjyrë bezhë e ftohtë blu ose neutrale bëjnë që hapësira të ndihet më e ngrohtë dhe më e ajrosur. [7] Shmangni nuancat e errëta ose intensive.
 • Jastëkët, rrobat e rënies dhe objektet dekorative mund të zëvendësohen më lehtë dhe më lirë sesa mobiljet ose muret, kështu që filloni duke rregulluar këto.

Marrja e një dhome të madhe ndjeheni komode

Marrja e një dhome të madhe ndjeheni komode
Përdorni orendi të mëdha dhe të ulëta për të ndarë dhomën. Për të bërë një dhomë e madhe e gjallë më të jetueshme dhe më pak frikësuese, krijoni dy ose më shumë seksione të dallueshme. Sofat pa mbrapa ose me mbështetje të ulët, veçanërisht ato në formë L, janë të shkëlqyera për ndarjen e një dhome pa bllokim të shikimit ose krijimin e shpërqendrimeve të çuditshme dhe të gjata në qendër të hapësirës. [8]
 • Ndarja e një hapësire të madhe drejtkëndëshe në dy sheshe shpesh përmirëson pamjen e saj, pasi hapësirat katrore janë pothuajse gjithmonë më tërheqëse për syrin.
 • Ju mund të përdorni një ose më shumë seksione për qëllime të tjera sikur të mos ishin pjesë e dhomës tuaj të ndenjes, megjithëse skema e përgjithshme e ngjyrave duhet të përputhet.
Marrja e një dhome të madhe ndjeheni komode
Nëse dhoma juaj është shumë e vogël për tu ndarë në mënyrë të qetë, mbushni hapësirën me mobilje të tepërta. Një osman ekstra i madh është më i mirë se një tavolinë kafeje për të bërë një hapësirë ​​të madhe midis kolltukëve ose karrigeve të ndjehen komod. Një shtrat i vogël do të ndjehet i paprekur në një dhomë të madhe, kështu që zëvendësoni një të madh ose blini një të dytë që përputhet dhe këndojini paksa drejt njëri-tjetrit për të formuar njërën anë të aranzhimit tuaj të mobiljeve.
Marrja e një dhome të madhe ndjeheni komode
Përdorni art të madh në mur ose copa të shumta të vogla. Nëse të gjitha pikturat tuaja ose varëse mure janë të vogla, vendosini ato në grupe për të bërë një rregullim të madh dhe të këndshëm që mbush hapësirën vizuale. [9]
 • Tapestries kanë tendencë të jenë më të mëdha dhe më të lira se pikturat.
Marrja e një dhome të madhe ndjeheni komode
Shtoni bimë të gjata të shtëpisë për të mbushur qoshet dhe zonat e zhveshura. Një bimë në vazo shtëpie, për të cilën jeni të gatshëm të kujdeseni, mund të shtojë ngjyra dhe interes vizual, ku dikur ka qenë hapësirë ​​boshe.
Marrja e një dhome të madhe ndjeheni komode
Vendosni aksesorët në tavolina. Figurat dekorative, skulpturat ose qeramika tërheqin vëmendjen në një shkallë më të vogël. Mos e rrëmbej tryezën aq shumë sa të bëhet e papërdorshme, megjithatë; një deri në katër pjesë në secilën prej tyre është e mjaftueshme.
Marrja e një dhome të madhe ndjeheni komode
Ngjyrosni ose dekoroni muret dhe tavanin. Nëse jeni të interesuar për një ridizajnim të plotë, duke përdorur ngjyra të pasura, tërheqje wains ose ngjyra të shumta për ta bërë hapësirën më pak të zhveshur. Tërheqja e vëmendjes në mure bën që mysafirët tuaj të ndjehen të përfshirë nga hapësira në një mjedis intim.

Testimi i Marrëveshjeve pa Blerë ose Lëvizur Mobilje

Testimi i Marrëveshjeve pa Blerë ose Lëvizur Mobilje
Matni dimensionet e dhomës tuaj dhe portave. Duke përdorur një masë kasetë dhe fletore, regjistroni gjatësinë dhe gjerësinë e dhomës, përfshirë dimensionet e secilit mur nëse hapësira nuk është drejtkëndëshe. Matni gjerësinë e secilës hyrje të derës ose hyrjes tjetër në dhomë, si dhe distancën që secila derë shtrihet në dhomë kur është e hapur.
 • Nëse nuk keni një masë kasetë, përdorni një sundimtar për të matur këmbën tuaj nga thembra në këmbë, atëherë ecni thembra në këmbë përgjatë secilit mur, duke shumëzuar numrin e gjatësive të këmbëve me matjen e këmbës suaj. [10] X Burimi i hulumtimit Matja e gjatësisë suaj të zakonshme dhe ecja normalisht do të sigurojë një numër të shpejtë, por më pak të saktë.
 • Nëse planifikoni të përdorni hapësirën në mur për sende të tilla si piktura të mëdha ose një televizion të montuar në mur, matni edhe lartësinë e tavanit.
 • Ju nuk keni nevojë të matni gjatësinë e një dere që hapet larg dhomës.
Testimi i Marrëveshjeve pa Blerë ose Lëvizur Mobilje
Matni dimensionet e mobiljeve tuaja. Nëse rregulloni mobiljet ekzistuese, matni gjerësinë, gjatësinë dhe lartësinë e secilës prej tyre, ose gjatësinë e secilës anë për mobilje jo-drejtkëndëshe, siç janë sofrat e qosheve. Regjistroni këto informacione me kujdes, në mënyrë që të mos merrni lartësinë e hutuar në një dimension tjetër.
 • Nëse planifikoni të blini mobilje të reja, lexoni Zgjedhja e Mobiljeve të Reja, atëherë kthehuni te kjo pjesë.
Testimi i Marrëveshjeve pa Blerë ose Lëvizur Mobilje
Vizatoni një skicë në shkallë të dhomës tuaj të jetesës në letër grafike. Referojuni matjeve tuaja për të krijuar një hartë të dhomës tuaj të jetesës. Përdorni matjet tuaja për ta bërë atë proporcional: nëse matja e dhomës është 40 x 80 (në çdo njësi), mund të bëni hartën tuaj 40 sheshe me 80 sheshe, ose 20 x 40, ose 10 x 20. Zgjidhni shkallën më të madhe që do të përshtatet në letrën tuaj grafike.
 • Përfshini një gjysmërreth për secilën derë që hapet në dhomë, duke treguar se sa hapësirë ​​kërkon ajo ndërsa hapet.
 • Shkalla më e lehtë e dobishme për t’u mbajtur mend është 1 katror letre grafike = 1 këmbë, ose 1 katror = 0,5 metra nëse jeni mësuar me sistemin metrik.
 • Shkruajeni shkallën tuaj (p.sh. "1 katror = 1 këmbë") jashtë hartës tuaj në të njëjtën fletë letre, në mënyrë që të mos harroni.
 • Nëse dhoma juaj ka një mur që nuk është në kënde të drejta, vizatoni të dy muret që lidhen me të, shënoni dy pikat ku ai mur i kënduar godet dy të tjerët, atëherë vizatoni një vijë të drejtë midis tyre.
 • Nëse dhoma juaj ka një mur të lakuar, do t'ju duhet të skiconi në një vlerësim të përafërt të formës së saj pasi të keni pikturuar pikat e saj të fundit.
Testimi i Marrëveshjeve pa Blerë ose Lëvizur Mobilje
Pritini modelet e letrës së mobiljeve tuaja në të njëjtën shkallë. Referojuni matjeve tuaja të mëparshme dhe prerë skicat dy dimensionale të mobiljeve tuaja. Përdorni të njëjtën shkallë që keni zgjedhur për hartën tuaj të grafikut.
 • Nëse po mendoni të blini mobilje të reja, luani me modele letre me madhësi dhe forma të ndryshme për të provuar një sërë mundësish.
 • Nëse dëshironi një ide të përafërt të skemës së ngjyrave, prerë secilën prej pëlhurave të ngjashme me pamjen e asaj pjese të mobiljeve, ose ngjyrosni letrën me shënues.
 • Përfaqësoni perdet e mureve, televizorët me ekran të sheshtë ose vatrat e zjarrit me drejtkëndësha 0,5 deri në 1 katror të gjerë të vendosur mbi murin e hartës.
Testimi i Marrëveshjeve pa Blerë ose Lëvizur Mobilje
Provoni marrëveshje të ndryshme në hartën tuaj të letrës. Mos harroni të mos bllokoni rrugën e dyerve. Për secilën aranzhim që ju pëlqen, planifikoni se si njerëzit do të ecnin nëpër dhomë nëpër secilën palë porta, si dhe se si do të arrinin në shtrat, raft librash ose sende të tjera funksionale mobiljesh. Bëni rregullime ose reduktoni në artikuj mobiljesh më të vegjël ose më pak nëse këto rrugë duken qarkore ose të ngushta.
 • Njerëzit zakonisht kërkojnë 3–4 ft (1–2,2m) për një vendkalim të rehatshëm.
A duhet të kem një këshilltar ekspert të vizitojë shtëpinë time dhe të jap këshilla dhe sugjerime?
Ju nuk keni nevojë domosdoshmërisht një ekspert profesional të dizajnit të brendshëm. Mundohuni të shmangni vendosjen e mobiljeve të mëdha, siç janë pianot, raftet e librave, madje edhe dollapët e vegjël afër ose para dritareve. Përpiquni gjithashtu të vendosni mobiljet tuaja të pushimit, të tilla si divanët, kolltuqet dhe ato më afër dritareve dhe ta vendosni televizorin tuaj në një kënd ku dielli nuk do të bëjë një pasqyrim qesharak. Vërtetë varet nga dizajni juaj origjinal dhe sa hapësirë ​​keni.
Si duhet të rregulloj 2 kolltukë të lakuar për të parë një TV të madh në mur?
Bëni një rreth gjysmë. Vendosni një fund në tjetrin, me pjesën e brendshme të harkut përballë TV.
A mund t'i ndaj mobiljet e mia të vendosura në dysh dhe t'i vendos ato në anët e kundërta të dhomës?
Ju me siguri mundeni. Shtimi i një theksi ose një qilimi të zonës do të përcaktojë secilën hapësirë ​​duke shtuar ngjyrën ose modelet në dhomë. Sigurohuni që përdorni një ngjyrë të zakonshme si ngjyra e theksit tuaj në të dy hapësirat.
Si duhet të rregulloj mobiljet e dhomës time të jetesës?
Jini krijues dhe dekorojeni dhomën tuaj të jetesës në një mënyrë të përshtatshme për ju, sepse do të jeni në të më shumë se mysafirë.
Shikoni fotot në revista ose në shfaqje zbukurimi në televizione për të marrë ide të reja, pastaj rregulloni ato që të përputhen me preferencat tuaja.
Punoni me madhësinë dhe formën e dhomës tuaj. Nëse është e vogël, përdorni mobilje që i përshtaten shkallës.
Ju mund të blini një program virtual për organizimin e dhomës për të marrë një ide më të saktë të pamjes përfundimtare përpara se të blini ose rregulloni mobiljet.
Gjithmonë keni ndihmë nëse ngrini ose shtypni mobilje të rënda. Një person mund të plagosë veten nëse punon vetëm.
gswhome.org © 2020